MÅNDAG 29 oktober


Vilken jävla in-your-face-rubrik. Jo tack, jag hade gärna skippat att gå ut i kylan vid halv 7 på morgonen. Hehe.

FREDAG 26 oktober

Lite underhållning såhär på fredagsförmiddagen. För övrigt så är jag sjukt glad att jag inte är någon prinsessa. Usch så stelt!

ONSDAG 24 oktober

Varje dag när jag kommer till jobbet låser jag först upp alla portar och andra dörrar som finns. Sen sätter jag mig på mitt lilla kontor för att kolla postlistor och dyligt. Jag brukar även hamna på Aftonbladets hemsida. Och det är alltid lika roligt! Ibland undrar man om det händer så jävla lite i världen att tidningen tvingas skriva om väldigt väldigt ointressanta saker.

En artikel idag till exempel, handlar om att SAS personal tvingas säga upp sig, eller så får de sänka sin lön med 25 %. Och ja, det är väl jättetråkigt för dem. Det som artikeln dock handlar mest om är att SAS hemliga lyxklubb (vad nu det är för påhitt) anklagar bolaget för att deras champange byts ut mot billigt bubbel. Även glasflaskor ska ha bytts ut mot plastflaskor. Okej, det är säkert jättetråkigt för denna såkallade lyxklubb, men varför skulle du och jag bry oss?

En annan rubrik som är rätt go är: "Jultomten har gått i konkurs". Innehållet handlar dock om någon turistbyrå på Grönland som har gått i konkurs och att barn har skrivit dit för att dem tror att tomten bor där. Såklart. Fyndig rubrik. Mja!

En bra nyhet hittade jag också. Iallafall en som drabbar oss vanligt folk. "TV4 sänker ljudet under reklamen". Skitbra TV4, skitbra. Nu hindrar ni tusentals människor i Sverige att bli döva.

Jag hittade en rätt rolig artikel också. "Skulle se barnfilm - fick skräckchock". Barnen i en filmsalong skulle alltså se filmen Madagaskar 3. Istället drar skräckfilmen Paranormal Activity igång. Haha, stackars barn.

Ibland undrar man ju hur mycket nyhetstorka det är i världen. Som den gången när Aftonbladet skrev om ett helt vanligt par där pojkvännen hade varit otrogen. Flickvännen upptäckte detta när hon skulle laga deras dammsugare. Varför i helvete skulle jag bry mig? Fast jag läste ju faktiskt artikeln... Hehe. Läs här!

MÅNDAG 22 oktober

Jag längtar till snön faller. Dels för att slippa den där ruggiga känslan när det regnar och temperaturmätaren visar några ynka plusgrader. Då är det bättre med minusgrader och snö. Livet känns friskare då. En annan anledning till att jag längtar till snön kommer är att Sälen närmar sig. Sen är det alltid mysigt med lite vinter.

Nu däremot längtar jag till posten kommer. Eller längtar och längtar. Jag väntar nog mest. Jag gillar inte att vänta. Speciellt inte på jobbet. Då går tiden sakta.

Helgen har varit bra iallafall. I fredags drack vi alkohol och spelade spel. Kändes skönt att slippa ta sig in till stan när klockan närmade sig midnatt. Istället somnade jag med huvudet på Svantes säng. Riktigt skönt.

I lördags aggerade jag fylleshaffis. Även dejtchaffis, om det finns något som heter så. Det blev alltså en lugn helg mellan skjutsningarna med Nina, Elsa och Jullan.

Men nehe, nu kommer postbilen. Ciao!

TISDAG 16 oktober

Hej. Tänkte göra en såndär intressant-att-göra-men-tråkig-att-läsa-lista. 

Vad heter du? Kan dra hela historien om mitt namn. Min kära far var fast besluten om att jag skulle heta Mikaela. Men efter att jag kommit ut i vida världen fick mamma höra att jag inte var någon Mikaela utan att jag bestämt var en riktig Ronja. Antar att det hade med mitt kolsvarta och spikraka hår att göra. Så ja, pappa hade inte mycket att säga till om där. Dock fick han ju en dotter vid namn Mikaela några år senare. Så ja, mitt namn är Ronja Ida Kristina. 

Hur lång är du? Sist jag mätte mig var jag 176 cm. Har dock fått höra att jag bestämt är 177 cm. 

Vad har du på dig just nu? Ehm.. underkläder, mörkblåa jeans från belikeme.se, gråa strumpor, vitt linne och min favorittröja. Sen en go halsduk på det. 

Vilken tid gick du upp idag? Var tvungen att masa mig upp vid 06.15. 

Vad fick dig senast att skratta? Hittade en gammal dagbok hos mormor idag vilket var väldigt intressant. Det som fick mig att skratta mest var dock det här "Var i Danmark i helgen. Helt okej. Men jag tycker Emma är lite taskig. Hon fattar inte hur det känns att vara glutenallergiker." Naw, stackars lilla tretton-åriga mig. 

Vad jobbar/pluggar du med? Tack och lov så är skolan slut. För alltid, om jag så vill det. Så just nu håller jag till på Lasarettet. Där tar jag emot paket som kommer, vilket är en hel del, och kör sedan ut det (med sparkcykel eller truck. Skitkul!!) till de olika avdelningarna. Jag trivs som fisken i vattnet. 

När flyttade du senast? Ja, det måste vara för drygt ett år sedan. Flyttade från bögvägen till kulladal. Fett najs! 

Vad är du beroende av? Mat. Utan det blir jag en irriterad och jobbig människa. 

Vilken färg har din jacka? Köpte en jättefin ny i fredags. Den är mörk mörk mörk blå med bruna detaljer. 

Var fick du senast pengar ifrån? LÖN IDAG!!!

Vad ser du fram emot? Kortsiktigt - helgen. Långsiktigt - sälenresan i februari. Kommer bli riktigt kul! 

ONSDAG 10 oktober

Okej mina vänner. Igår var det tisdag vilket betyder "åååååh så jävla långt till helgen. Paaaaallla!!!". Idag är det onsdag vilket betyder att det är torsdag imorgon vilket i sin tur betyder att det bara är en dag kvar till helg. Man bah; alltså Gud, vad hände där liksom? Missar jag någon dag eller varför hinner jag inte med? Jag ska hinna med så mycket att göra efter jag slutar jobbet. Jag ska boka klipptid, träffa gamla kompisar, handla en varm jacka. Men det enda jag hinner att göra är att tänka på VAD jag ska göra. Jag hinner aldrig utföra mina planer. Nu tänker ni säkert "ta tag i ditt liv kvinna!". Well well, får väl försöka om något år eller så. Det lär väl ändå vara imorgon. 


Ja, det har redan gått nio veckor sedan jag var här. MÅNDAG 8 oktober

Då var det måndag igen. Kan inte riktigt förstå hur dagarna kan gå så fort. Kan inte heller förstå hur jag faktiskt kan vara så pigg. Jag har jobbat i snart två månader och har gått upp vid 6 varje vardag och det har endast varit vid få få tillfällen som jag har känt mig sådär jag-vill-dö-trött när klockan har ringt. Och det är jävligt positivt. Men det är nog bara för att jag trivs så bra på mitt jobb.

Helgen då? Jo, i fredags hängde jag, Julia och Emma med mina jobbarkompisar. Natten slutade på Lagerlunden och sedan vidare till hovshaga och en skön säng. I lördags sov jag ut så gott jag kunde. Kvällen tillbringades på Venezia med pappa, bror och pojkvän. Sen blev det mest bara mys med Joel.

Men hej då på er, nu ska jag jobba!

MÅNDAG 1 oktober

Det är snart ett år sedan mitt liv tog en stor vändning. Eller jag minns faktiskt knappt om den var så stor. Men ibland känns det så. 

Jag har snart jobbat i två månader. Dock har jag inte fått en riktig lön ännu. Men den kommer mina vänner, den kommer snart. Vet därimot inte vad jag ska lägga pengar på. Får väl hjälpa min käre pojkvän att spara ihop till den där motordrivna cykeln som han vill ha. Eller så köper jag en lägenhet och slösar upp resten på mat. Mat är gott. Och på tal om mat så har jag lagat mat ikväll. Jag har till och med städat. Inte dåligt med tanke på att jag känner mig på gränsen till sjuk. Mh, applåder. 


Tänkte dra igenom min helg också. I fredags lyxade jag och Nina till det och satte oss på en restaurang och åt god mat. Riktigt mysigt. Lördagen bestod av att planera inför kvällen (jag skulle ha fezzzt). Eller nej, det gjorde den inte. Jag är inte den som planerar. Men när väl kvällen var kommen så hade jag skitkul. Beerpong, kortspel och andra lekar, jacuzzibad och annat skoj. Det borde göras oftare. 


Tänkte bara visa hur det kan se ut när jag jobbar. Åker mest runt på sparkcykeln och delar ut paket. För övrigt stod jag och väntade i en havltimme på hissen när jag tog denna bilden. Efter att en halvtimme hade gått fick jag ta akuthissen ner vilket inte är så populärt har jag hört. HEHE. 

Nu ska jag hoppa in i duschen i hopp om att känna mig lite piggare. See you!